Sengelamper – til bord

Er du typen, som gerne vil have sengelampen placeret på dit sengebord, ja så har vi her nogle gode bud på super lækre sengelamper til bord. Du skal selvfølgelig gøre op med dig selv, om du skal kunne bruge den som læselampe eller blot som hyggelys / orienteringslys.

ginger20MbeggeGinger er en helt ny bordlampe designet af Joan Gaspar for spanske Marset. Ginger er en lille genopladelig lampe med LED dioder. Ganske praktisk at du kan tage den med dig, hvis du skal op om natten. Ginger er lavet i to forskellige træsorter: eg og wenge. Wenge er en særlig raffineret og hård træsort, der er mørk og flot! Ginger bordlampe måler 30 cm i højden og 19,5 cm over skærmen. Se den her.

 

 

 

 

Oblique

Oblique er en klassisk bordlampe designet
af Tom Stepp i 1979. Oblique egner sig godt som læselampe, da du kan målrette lyset ved at justere på skærmen, og den har en stor lækker tænd/sluk knap på toppen af skærmen. Oblique fås i flere farver og måler 55,2 cm. i højden. Se alle Oblique lamperne her.

*

*

*

*

*

*

*

Jwda

JWDA Concrete bordlampe er fra danske Menu. JWDA Concrete har grå beton fod med en flot rund messing dæmper, så du kan skrue op og ned for lyset. Derud over har den er smuk elipseformet glasskærm, der giver et godt læselys. JWDA bordlampe fås også i andre varianter, hvor foden har andre farver. Se de forskellige JWDA bordlamper her.

*

*

*

*

*

*

PietHein
Piet Hein i sine unge år med bordlampen Funco.
Funco
Funco er super fin som sengelampe. Funco har tænd/sluk funktion i snoren, og skærmen kan kippes, som du ønsker det. Find lampen i vores shop her.

 

 

 

 

 

 

 

 

*

*

*

VP3
VP3 bordlampe af Verner Panton fås i flere lækre farver. VP3 er super hyggelig som sengelampe og vil klæde ethvert soveværelse!
VernerPanton
Verner Panton med et tænksomt udtryk… I baggrunden ses de ikoniske Flowerpot pendler, hvis skærm også er brugt til VP3 bordlampen.

 

Read More

Udendørslamper, de uoriginale!

Stone fra italiensek Oluce
Smukke lysende sten!

De spændende og meget dekorative Stone udendørslamper kommer fra italienske Oluce. Stone kan gøre din have, terasse, altan eller indkørsel til en oplevelse af en anden dimension. De giver ikke bare lys, men også en oplevelse og noget spændende at se på og snakke om.
Stone fås i flere størrelser og er lavet af en hård plast type, der tåler vind og vejr – også hos os i Skandinavien.

 

 

 

 

 

 

 

Eggy Pop - en anderledes lampe!
Eggy Pop – en anderledes lampe!

Eggy Pop er lysende æg, der er super flotte at have liggende ved siden af hinanden i flere størrelser. Eggy Pop bliver produceret af danske CpH Lighting, og de fås også som indendørslamper. Eggy Pop er ligesom Stone lavet i en hårdfør plast type.

sohoSoho udendørslampe er helt fantastisk smuk – særligt når der hænger flere sammen.

Soho er designet af danske Ronni Gol og fås i flere farver og størrelser. Som illustreret på billedet kan Soho give dine gæster en anderledes visuel oplevelse, når de kommer til dit hjem. Soho bliver produceret af Lightpoint, som du finder her.

stick
Stick er også designet af Ronni Gol for Lightpoint. Stick udendørslampe er ligeledes flot, når der hænger flere sammen, men kan også sagtens hænge for sig selv.
Stick giver ligesom Soho et inddirekte lys der er nok til, at du kan orientere dig ude i mørket.

Read More

Sengelamper – til væg

Sengelamper fås til både væg og sengebord. De bedste sengelamper der bruges til at læse ved, er dem man placerer på væggen. Når lampen hænger på væggen, har du selve lyskilden tættere på læsestoffet, og du har også bedre mulighed for at målrette lyset derhen, hvor du skal bruge det. Her kommer nogle forslag til gode sengelamper til montering væg.

String W0
String W0

String W0 er med indbyggede LED dioder, der kan dæmpes på en knap på lampehovedet. Knappen fungerer også som tænd/sluk knap, men ved at holde knappen inde, kan du skrue op og ned for lyset. LED dioderne har et varmt hvidt lys og er super godt som læselys. String W0 fås i hvid, sort eller sølvgrå og det kraftige elastik, der holder lampearmen fås i sort, sølvgrå eller orange. Derved kan du kombinere farven på lampen med farven på elastikket, så du får en lampe, der passer ind der, hvor den skal hænge. String W0 er minimalistisk af udseende, og den er meget fleksibel og nem at navigere rundt med.

 

Scar-Led 1FDS
Scar-Led 1FDS

Scar-LED 1FDS er ligeledes en god sengelampe med indbyggede LED dioder. Du bestemmer selv, om lyset i Scar-LED skal være varmt hvidt eller mere køligt hvidt. Du bestemmer også om du vil have lampearmen 20 cm, 40 cm eller 75 cm lang. Derud over kan du vælge forskellige kombinationer i farverne sort, hvid og børstet aluminium. Scar-LED er også meget minimalistisk af udseende og giver en rigtig god lys.

 

 

 

 

Oblique
Oblique

Oblique er en dansk klassiker designet af danske Tom Stepp i 1979. Den har enkle rene linjer og en stor lækker tænd/sluk knap på toppen af lampehovedet. Oblique væglampe fås i forskellige farver og er med E27 fatning. Det betyder, at du har mulighed for at sætte nøjagtig den pære i, der passer til dit behov. Oblique væglampe er meget fleksibel og du kan dreje selve lampehovedet således, at de lyser 100% opad.

 

 

 

 

 

 

Archi W1
Archi W1

Archi W1 er en væglampe med en kort fleksibel arm og et arkitektlampe agtigt udseende. Archi er en lampe, der gerne vil ses og den fås i forskellig farvekombinationer. Archi W1 har E27 fatning, hvorved du selv bestemmer, hvilken type pære du vil have i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luxy W1
Luxy W1

Luxy W1 egner sig også rigtig godt som sengelampe. Den store forskel på denne og de andre væglamper er, at Luxy har glasskærm, hvorved der også kommer noget lys ud i rummet. Selve lampearmen fås i sort, hvid og sølvgrå og skærmene fås i hvid, gul, rød og sort. Vælger med en sort skærm, lyser den kun nedad og altså ikke ud gennem glasset. Luxy er med E14 fatning, hvilket er til mindre pærer. Den kan dog tåle op til 60W i glødepærer. Luxy væglampe fås også med en kortere arm. Da hedder den Luxy W0. Den fås også med længere arm til f.eks. elevationsseng. Da hedder den Luxy W2.

 

 

Fortebraccio i soft sort
Fortebraccio i soft sort

Til sidst vil vi nævne Fortebraccio som en god sengelampe. Fortebraccio er også meget nem at navigere rundt med således, at du nemt kan målerette lyset. Den har et slags håndtag, hvorpå tænd/sluk knappen sidder. Fortebraccio væglampe fås med en skærm på 11 cm eller 16 cm i diameter. Fortebraccio fås i blank hvid, soft sort eller rå metal, og den fås i en model med lang arm, der egner sig rigtig godt til elevationsseng. Kun Fortebraccio med lang arm kan fås med dæmper.

 

Read More

Børnelamper fra Zoolight – nye dyr i Zoo

Ged bordlampe fra Zoolight
Ged bordlampe fra Zoolight
Høne bordlampe fra Zoolight
Høne bordlampe fra Zoolight

Zoolight har udvidet sit Zoo med fem nye søde dyrelamper til børneværelset: Som bordlampe er det en abe, en ged, en høne og en skildpadde, og som væglampe er det en sød frø. Alle børnelamper fra Zoolight er med indbygget LED på 9,5W og giver et super fint lys. Lamperne er børnesikrede således, at små pilfingre ikke kan få fingrene ind i lamperne.

 

Frø væglampe fra Zoolight
Frø væglampe fra Zoolight

 

 

Børnelamper fra Zoolight er tegnet af den italienske arkitekt Ramin Razani. Ramin Razini stammer fra Iran, men har boet i Italien i mange år. Disse børnelamper fra Zoolight har efterhånden været på det danske marked i 20 år. Men børnelamper fra Zoolight kan du med garanti glæde ethvert barn eller barnlig sjæl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skildpadde bordlampe fra Zoolight
Skildpadde bordlampe fra Zoolight
Abe bordlampe fra Zoolight
Abe bordlampe fra Zoolight

Read More

Gode lamper til elevationssenge

Den britiske skomager John Wildsmith sagde i midten af 20. århundrede “Du er enten i dine sko eller din seng, så det betaler sig at investere i begge dele”. Dette er et mantra danskerne har taget til sig, for vi bruger stadig flere penge på senge. Specielt elevationssenge er et hit. Elevationssenge står for over halvdelen af salget hos to af landets største bolighuse Ilva og Idémøbler.

String W1 er meget fleksibel i sine led.
String W1 er meget fleksibel i sine led.

Danskernes senge er blevet et fristed for velvære og ro. Prikken over i´et er naturligvis den korrekte belysning. Særligt hvis man har en god bog med. Her kommer Rifraf ind i billedet, da vi gennem længere tid har haft flere og flere forespørgsler på lamper til elevationssenge. Derfor har vi samlet et udvalg af vores bedste bud og personlige favoritter på sengelamper med lang arm.
String W1 fra italienske Rotaliana er en LED lampe med tænd/sluk knap i lampehovedet samt dæmperfunktion. Den fås i sort, hvid og sølvgrå. Elastikket der holder armen fås i sort, orange og sølvgrå. Derved kan man kombinere farverne, som man har lyst.

 

String W1 har en fuldt udslået længde på 90 cm.
String W1 har en fuldt udslået længde på 90 cm.
Farverne på String W1
Farverne på String W1
Fortebraccio i rå metal.
Fortebraccio i rå metal.

En anden rigtig god sengelampe med lang arm er Fortebraccio fra italienske Luceplan. Fortebraccio fås med en skærm på 11 eller 16 cm i diameter. Den fås i blank hvid, soft sort eller i rå metal. Modellen med skærmen på 16 cm i diameter fås ligeledes med dæmper. Denne sengelampe er meget fleksibel i leddene og nem at navigere rundt med og så har den et sejt industrielt look.

 

 

 

 

 

Fortebraccio i soft sort. Overfladen er nærmest blød at se på.
Fortebraccio i soft sort. Overfladen er nærmest blød at se på.

LuxySortDen sidste lampe vi vil nævne som en god læselampe til elevationsseng er Luxy, der også kommer fra italienske Rotaliana. Luxy er med glasskærm, der fås i farverne rød, gul sort og hvid. Selve lampearmen fås i sort, hvid og sølvgrå.

 

 

 

 

 

 

 

 

LuxySkærmeLuxyHvidLuxyStreg1

Read More

Sound Jar – lys og lyd i ét!

Sound Jar du kan lige smage på navnet… Nogen har puttet lyd på krukke! Det er ganske rigtig, og det er helt genialt! “Nogen” er danske Halo Design. Med en opladet Sound Jar kan du tage til stranden, på telt-tur eller i kolonihaven og høre musik, få lys og evt. oplade din telefon, hvis den er ved at løbe tør.
sound-jar-bronze Sound-jar-silver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via Bluetooth på din telefon kan du trådløst høre radio eller blot musik. Lyset i Sound Jar er dejlig varmt og med en styrke, jeg synes er lige tilpas. Sound Jar er på størrelse med et the krus og fås i to forskellige farver, sølvgrå eller bronze. Vi kan varmt anbefale Sound Jar som gave eller til dig selv.

Soundjar_mix_001

Read More

“Shine Bright Like A Diamond”

Dimond light bulb fra Eric Therner

Eric Therner er en svensk freelance-designer med eget sit brand. Eric startede oprindeligt med at studere bildesign og blev designer samt medejer af ADDI som laver cykler. Han er kendt for sin romantiske og retro stil og har dermed i den forbindelse produceret Diamond Light Bulb i 2007.

 

“I really liked the thought of giving it another look.”

“To me diamonds are surrounded by a mystic, romantic feeling, which I like.”

 

Han udtaler selv, at han ønskede at skabe et anderledes look end den runde tradtionelle klassiske lyspære. Derfor syntes han, at det kunne være interesant at skabe et andet udtryk, hvilket resulterede i Diamond Light Bulb. Det specielle ved denne pære er, at den er en skulptur, der kommer til udtryk på smukkeste vis, slukket som tændt, netop på grund af dens unikke diamant form.

IMG_2305.2IMG_2221.3

 

 

Halogen Diamond Bulb fra Hey There Hi 

Diamond.w610.h610.fillHalogen Diamond bulb fra Hey There Hi er et dekorativt element til væreslet, der kan benyttes til at give rummet en funklende stemning.

 

 

 

 

IMG_2333-2

 

Projektet Hey There Hi tager udgangspunkt i færdige produkter. I en verden fyldt med produkter og design, forsøger de at løfte produkterne ud af deres eksisterende kontekst og placere dem i en ny og dermed skabe en ny og relevant designhistorie.

 

 

 

 

 

Diamanter i ethvert rum

Diamanter i hjemmet må være en drøm for de fleste. Med disse flotte diamantlamper er der mulighed for at få drømmen opfyldt! IMG_2323

Diamanter er unikke og der er ikke én der ens, hvilket også er det specielle ved disse Halogen Diamond bulb. De er håndlavet og kan derfor varierer lidt fra hinanden i glasset. Hvilket giver dem charme og er med til at gøre dem endnu mere ekstraordinære.

Diamantlamperne passer ind i ethvert rum, om det er til et sødt eller trendy teenage værelse, over et spisebord, eller i stuen for at skabe en glamourøs stil – skaber diamantlamperne en unikt atmosfære i alle rum. Selv i et mørkere rum med rå materialer kan diamantlampen være med til at  bløde looket op og give rummet en helt speciel atmosfære samt belysning.

Read More

GULD er det nye LYS

GULD er det nye LYS

“Lighting is our guiding light. We search for it in the shadow and in our creativity”

- Lightpoint, Ronni Gol

       Light-Point20-goldie Sun-Goldie SOLO_SQUARE-Goldie 

soho-woodhouse-Goldie   

 

GULD er det nye LYS fra Light-Point

Light-Points 20 års jubilæum fejres med et skud af smukt guld effekt, der giver en lukssriøst og blødt skær til omgivelserne. Guldet symboliserer solen dermed lyset samt overnaturlig skønhed, hvilket er et gengivet symbol gennem tiden. Derudover fremstråler det en lukssriøst og stemningsfuld stil, da farvekombinationer af lyset og varmen fra guld farven skaber en god stemning samt hyggelig atmosfære. I den moderne verden, som vi lever i dag, anses guldfarven stadigt som værende en triumferende farve for velstand, luksus og lys, der åbner portene til det åndelige og guddommelige. Guldfarven ses også gentagne gange indenfor mode tekstiler og smykker til bådemænd og kvinder.

Gold-Chunky-NecklacesLight-Point har valgt at bruge den matte guld farve, der giver en simpelt, flydende, tyngde samt et blødt look. Dermed har de valgt at kombinere guldet med sort, da dette giver et dramatisk look med en blød “kant” og loungestilet atmosfære. Guldfarven, som benyttes i kollektionen af Light-Points 20 års jubilæumslamper, giver belysningen en varmere tone hvilket skaber en tryg og behagelig atmosfære.

 

 

Light-Point

Light-Point blev opført af den innovative designer Ronni Gol, i 1995 og er en af de førende virksomheder indenfor designerlamper i Danmark. Light-Point er kendt for deres skandinaviske kvalitetslamper og har beliggenhed i hjertet af København.

Filosofien bag Light-Point sætter lyset i den centrale rolle og bruger arkitektoniske detaljer, der fremhæver en hyggelig og livlig stemning til indendørs såvel som udendørs rammer. Light-Point sætter i høj grad fokus kvalitet og benytter den nyeste teknologi indenfor LED, der giver et effektivt og behageligt lys. Derudover er LED kendt for at have en lang levetid og er ca. 80% energibesparende.

TIP_2-goldie2Light-Points sortiment består af så mange forskellige type lamper at de dækker næsten ethvert behov.

Deli-goldie

 

Ronni Gol

“For me a lamp is a piece of furniture that is decorative and sculptural.”

 – Ronni Gol

Ronni Gol-goldieRonni Gol  kommer fra en innovativ familie, der er selvstændige. Derfra startede han sin egen karriere og opførte Light-Point i 1995 som 25 årig.
Ronni Gol er fascineret af lys og dets mange muligheder og samvirken med skygger. Heraf kom lysten til at designe nogle lamper, der var mere slanke og europæiske i looket. Han startede med at designe sine egne lamper i 2001. Han satte standpunktet ved italienske designs for at nå ind til hjemmemarkedet og ligeså stille udvide til resten af Europa samt hele verden.

Ronni Gol har et kunstnerisk øje for at skabe lys i forskellige niveauer, så det kommer til at have en spændende og dramatiske effekt. Stilen er inspireret af hans mange rejser rundt i verden med et inkorporerede skandinavisk twist. Designerlamperne er opført som skulpturer i sig selv, der giver et smukt og stilfuldt look med en funktionel belysning. De er netop designet så de formår både at kunne stå alene og sammen.

 

Find et bredt sortiment af Light-Points eksklusive guld kollektion og andre designerlamper fra Light-Point inde på vores hjemme side: www.rifraf.dk

 

Read More

Gør den mørke tid til den lyseste

Med efterårets indtog i Danmark er der ikke en bedre tid at begynde at investere i bedre udendørs belysning. Det er oftest her danskerne sparer, men eftersom de skal tåle al slags vind og vejr er det vigtigt at vælge en anstændig kvalitet. Alt efter om det er belysning til indkørslen eller at skabe en hyggelig stemning på de solrige efterårsdage på terrassen, har vi en lang række lamper til netop dit behov!

cube-miljo
Forestil dig dette på din terrasse. Den skaber et stemingsfyldt miljø.

Danske Light-Point producerer en hel række af interessante og spændende udendørslamper i flere forskellige stilarter. Ovenfor ses Cube udendørslampe til væg montering, der er en klassisk lampe, der leverer et hamrende hyggeligt lys.

lp
Ideel til vandrestier eller til at lyse haven op med.

Cube udendørslampe fåes også i den elegante stander model “Cube Stand”, der giver et uhyre behageligt lys og er særdeles velegnet til fx forhaven eller til at markere stier i baghaven.

LERCHE_design_embacco_welcome_lampe_sort_Q
Welcome er idéel til større flader, da den er en af de større udendørs væglamper.

Danske Lise Nørgaard (ikke den folkekære forfatter) har designet den kubistiske perle “Welcome” for det danske firma Embacco. Welcome udendørslamper er en fryd for øjet både i mørke og lys. Med en IP44-godkendelse er den modstandsdygtig overfor alt, hvad det danske efterår og vinter kan smide efter den.

alien
Alien lamperne fra Next med sin unikke form

I den mere alternative ende af skalaen har vi Alien Easy Outdoor fra det tyske firma Next, der leder tankerne hen på Ghostbusters og som er produceret i et slidstærkt hårdt plast materiale. Lyskilden sidder indeni og giver et blødt lys som få andre. Med en varme næsten som et stearinlys er den en god ven i selskab med et koldt glas hvidvin og efterårets sjældne stråler.

mocca
Smukkere end smuk. Den lækre moccafarve fra Light-Point er en sikker vinder som din næste udendørs lampe.

 

Sidst, men bestemt ikke mindst har vi den fantastiske Zero udendørslampe fra Light-Point også. Den fåes i 5 af markedets lækreste farver, der blandt andet er mocca-farvet og en smuk guldfarvet i satinpoleret stål. Kan bruges både indendørs og udendørs samt lyser både op og ned af væggen. Alt i alt en smuk stilren udendørslampe.

Read More

String fra Rotaliana – gedigent design

Rotaliana har gjort det igen! Med sit elegante og sparsomme design er String serien en sikker vinder i ethvert hjem. Forfaderen til funktionalistisk industrielt design, Dieter Rams, sagde engang “Godt design er så lidt som muligt”. Et design mantra der bestemt bliver anvendt i Rotalianas smukke serie af senge-, bord- og gulvlamper. String fra Rotaliana er konstrueret i høj-kvalitets aluminium med led i kirurgisk stål og med en stabil fod i støbejern dækket med det pureste aluminium.

Rotaliana-String-F1-floor-lamp-by-Rotaliana__2419_0
Se hvordan String F1 elegant giver et behageligt lys uden selv at fylde meget i rummet.

String fra Rotaliana er designet af de hæderkronede italienske designere Giovanni Lauda og Dante Donegani, der drager inspiration fra både europæiske designtraditioner og østens mystik. Lauda og Donegani må betegnes som connoisseurs indenfor moderne minimalistisk design.

string bianca
String har en uovertruffen alsidighed og passer ind i enhver sammenhæng. Her ses String T1 som arbejdslampe.

Med opdelingen af String serien i T (table), W (wall) og H (hanging) repræsenterer String serien en alsidighed, der praktisk talt gør det muligt at indrette en hel ejendom med String.

STRING-W1-Rotaliana-116750-prel75c88f4b
Sådan ser de strømbesparende dioder ud i String, der kun bruger 1,2W og ikke skiftes som konventionelle lyskilder.

Se String fra Rotaliana, der uden tvivl vil holde resten af dit liv med den rette omsorg, lige her hos din lokale lampeforretning Rifraf.dk

Read More